Orta kulak boşluğunun enfeksiyonunu tanımlar. Genellikle kulakta ağrı, akıntı, işitme azlığı görülür. Akut otitis media, kronik otitis media, efüzyonlu otitis media ve rekürren otitis media olarak sınıflandırılır. …
Meniere hastalığı iç kulakta bulunan ve dengeden sorumlu sıvıların basıncındaki artışın neden olduğu bir hastalıktır. En önemli bulguları ataklar halinde…
Dış kulak yolunun enfeksiyonuna otitis eksterna denir. Enfeksiyon sırasında kulakta ağrı, kaşıntı, akıntı, işitme azlığı, uğultu, çınlama gibi durumlar sıklıkla…
İç kulaktaki denge merkezinde bulunan kristallerin genellikle arka yarım daire kanallarına düşmesi ile meydana gelmektedir. Genellikle en sık şikayet baş…
Yüzdeki mimik kaslarının çalışmasını sağlayan yüz siniridir. Yüz sinirindeki veya beyindeki bazı sorunlar nedeniyle yüzde seğirme, güçsüzlük veya hareketsizlik yüz…
Yaşla birlikte iç kulakta işitmemizi sağlayan hücrelerde ve/veya işitme sinirinde ve/veya beyin hücrelerinde harabiyet başlar. Bununla birlikte işitme azlığı oluşur. …
Üç gün gibi kısa bir süre içinde ilerleyerek işitmede kısmen veya tamamen kayıp olmasıdır. Hastalar tipik olarak kulaklarında uğultu ve…
Dış Kulak yolundaki bezler tarafından üretilen salgıların ve epitel döküntülerinin birleşmesi ile kulak kiri oluşur. Eğer bu kulak kiri dış…
Buruna gelen darbeler, düşme veya yüz kemiklerinin gelişmesi sırasında oluşan orantısız büyüme problemleri nedeniyle burun boşluğunu ikiye ayıran ve kemik…
Ev tozu akarları, çim tozları, bitki polenleri gibi maddelerin tetiklediği burun kaşıntısı, su gibi burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve kızarıklık,…
Burun her iki yanında ve 4 farklı isimde olan sinüs adı verilen hava içeren boşlukların enfeksiyonuna sinüzit, burun boşluğu da…
Burun kanamasına epitaksis denir. Burun kanamalarının geneli burnun ön tarafından olur. Ancak özellikle yaşlı hastalarda, damar sertliği ve yüksek tansiyonu olan…