Dil bağı, tıp dilinde ankiloglossi ismi verilir. Dil bağının kısa olması ile karakterizedir. Dil yukarı kaldırılmaya çalışılınca rahatlıkla görülür. Konuşmayı…
Uykuda görülen solunum bozukluklarının en hafifi horlama hastalığı, en ağır şekli de obstruktif uyku apne sendromu (tıkayıcı uyku apnesi) dur….
Uyku sırasında burun ve dilin arkasındaki hava yolunun daralmasıyla ve buradaki küçük dilin veya yutak seviyesindeki yapıların titreşimleriyle ortaya çıkan…
Farenjit, yutağın (farenksin) infeksiyonuna denir. Nedenler bazen mikrobik bazen ortamın ısısına tozuna bağlı gelişen reaksiyonlardan dolayı olabilir. En sık boğaz…
Larengofaringeal reflü toplumun yaklaşık %30’unda görülen ve ses kısıklığı, boğazda gıcık hissi, uzun süren öksürük gibi şikayetlere neden olan yaygın…
Tiroid (guatr bezi) boğazımızın tabanında bulunan, vücudun çalışma hızını ayarlayan bir bezdir. Tiroid nodülü boyundaki tiroid bezinde bulunan bir kitledir….
Guatr tiroid bezinin büyümesidir. Guatr; bazen hipotiroidide gelişir, çünkü bez daha fazla hormon üretebilmek için büyür. Hipertiroidide hücreler fazla çoğaldığından…
Ağız içinde görülen ağrılı yaralara aft denilmektedir. Latince aftöz stomatit (aphtous stomatitis) olarak adlandırılmıştır. Ağız Yarası (Aft) İzmir Manisa İnsanların…
Gırtlak boynun ön tarafında yer alan, solunum yolunda bir köprü, yutmada önemli bir yere sahip olan ses organımızdır. Kanserlerinde ses…
Bademcikler, ağız boşluğunun hemen arkasında her iki tarafta bulunan yapılardır. Vücuda giren yabancı maddeler için bir bariyer görevi görür. Ancak…
Tonsillit, hem çocukluk çağında hem de erişkin çağda sık görülen enfeksiyonlardandır. Enfeksiyonun nedenine göre tedavisi de değişir. Tekrarlayan enfeksiyonlarda KBB…
Boyun bölgesinde oluşan şişlikler hem yetişkin hem de çocuklarda zaman zaman görülebilen, basit üst solunum yolu enfeksiyonunun sonucu olabileceği gibi…